Hozzávalók: 1 csomag Tante Fanny leveles tészta ( sütőpapíron, kinyújtva van, semmi dolgunk vele, csak hogy kitekerjük)
A túrótöltelékhez: 25 dkg túró, 1 vaníliás cukor, 1 tojássárgára, citromhéj esetleg kevés citromlé és ízlés szerint cukor. Ezeket összekeverjük.
1.A kigörgetett tésztánkat kettéosztjuk és az egyik felén késsel bejelölgetjük, hogy mekkora sütiket akarunk. Magyarul belekarcoljuk a kis téglalapok helyét.
2.A túrókrémet a téglalapok közepére elosztjuk, majd ráborítjuk a másik lapot.
3.Felvágjuk a bejelölések helyén és a kis batyuk széleit lenyomkodjuk.
4.A tetejüket 3-4 helyen éles késsel bevághatjuk, akár az eredeti fornettiknél és kenjük le kevés vízzel felhígított tojássárgájával.
5. Előmelegített sütőben nem túl nagy lángon 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük őket.
A húst kicsontozzuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, és felforrósított zsírban vagy olajban mindkét oldalát hirtelen átsütjük. A zsiradékból a hússzeleteket kiszedjük. A visszamaradó zsiradékon a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk, a lecsöpögtetett, apróra vágott gombát, majd kevés vízzel puhára pároljuk. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, megpucoljuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a zsiradékból kiszedett hagymát és gombát, a kinyomkodott zsemlét, ízesítjük sóval, fekete borssal, majoránnával és a finomra vágott petrezselyemmel. A hússzeleteket lapos jénai tálba helyezzük, és a tojásos masszát egyenletesen elosztva ráhalmozzuk. A halmokat betakarjuk reszelt trappista vagy más sajttal, és hideg sütőbe téve, közepes hőmérsékleten megsütjük. Köretnek főtt, illetve sült burgonyát adhatunk hozzá.
Üdvözlet
Névnap
Ma Április 6. Vasárnap, Vilmos, Bíborka napja van.
Barátok, ismerősök oldalai látogass el honlapjukra: