| Hentes leves
Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg sertés apróhús, 20 dkg csirkemáj,
15 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér (fehérrépa), 0, 5 dl étolaj, 3 dkg liszt, 1 dl
tejföl, 3 dkg mustár, 1 db kerti fűszerkocka, 1db tyúkhúsleves kocka, vagy 1 kk.
esszencia, 1 db paradicsom, zöldpaprika, 5 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma,
1db babérlevél, só, őröltbors, kockacukor.
Elkészítés: A zöldségeket és
a sertéshúst kockára, a vöröshagymát apróra vágjuk és az olajban megpároljuk,
megszórjuk liszttel és felengedjük 8 dl vízzel. Hozzáadjuk a járulékos
anyagokat, apróra vágott paprikát, paradicsomot, fűszereket kb. 20 percig
főzzük. Majd belerakjuk a kockára vágott csirkemájat és tovább főzzük.
Elkészítjük a habarást és ha puhára főttek az anyagok, akkor behabarjuk utána
ízesítünk. Beforraljuk és máris elkészült a nem mindennapi levesünk. Ízfokozó
egy-két szem kocka cukor!
| |