| Mézes-kapros karaj sült burgonyával
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet karaj (80 dkg), 3 ek mustár, 1 ek olaj, 1, 5 dl méz, 1-1 tk felaprított kapor és petrezselyemzöld, 8 burgonya (kb. 18 dkg-osak), a kenéshez olaj, 1 húsos paradicsom, tetszés szerint tejföl és pirított hagyma, firss zöldfűszerek és salátalevél
A mustárt az olajjal, a mézzel, a kaporral és a petrezselyemzölddel elkeverjük, majd sóval, borssal fűszerezzük. A karajszeleteket a keverékkel megkenjük, és lefedve, kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A kefével megtisztított burgonyákat forrásban lévő. sós vízben kb. 15 percig főzzük. Lecsöpögtetjük, félbevágjuk, és a vágott felületet olajjal megkenjük. A hússzeleteket kevés (ujjnyi) olajban süssük meg, majd a krumplit is pirítsuk meg. A paradicsomot felszeleteljük, és a visszamaradt olajban éppen csak átsütjük. Friss zöldfűszerekkel és salátával kínáljuk, díszítsük. Tejföl és pirított hagyma illik hozzá.
| |