| Sült sertéshús sárgadinnye-labdákkal
Hozzávalók: 80 dkg sertéshús, 1 közepes nagyságú sárgadinnye, 2 ek mustár, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek ecet, 1 ek citromlé, 1 ek porcukor, 2 ek tejföl, 2 ek olaj, szerecsendió, só
A húst felszeleteljük, és 5-6 perc alatt a meleg olajban mindkét oldalán átsütjük. Eközben egy tálban szétzúzzuk a fokhagymát, hozzáadjuk az ecetet, mustárt, a porcukrot, a citromlét, megsózzuk, és jól összevegyítjük. Ráöntjük a húsra, s nagyon gyenge tűzön puhára pároljuk, majd a hússzeleteket tálalótálra tesszük. A sárgadinnye húsából egy kávéskanál segítségével kis labdákat formálunk, ezeket beletesszük a hús mártásába, a kevés őrölt szerecsendióval összekevert tejföllel együtt. Óvatosan megforgatjuk, majd 2 percig főzzük. A húsra öntjük a mártást, köré rakjuk a dinnyedarabokat, és azonnal tálaljuk. | |