| Töltött gombafejek hagymás újburgonyával
Hozzávalók: 40 dkg gomba, 10-15 dkg túró, 2 dl tejföl, 5-10 dkg reszelt sajt, 1 gerezd fokhagyma, fél fej lilahagyma, só, bors, oregano, liszt, tojás, zsemlemorzsa a gombák kirántásához, olaj a sütéshez. 1 kg újburgonya, 3-4 szál újhagyma, ételízesítő, steak fűszerkeverék, olívaolaj, margarin.
Elkészítés: A gombafejeket megtisztítjuk, megmossuk, és enyhén sózzuk. A túrót összetörjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a kétféle hagymát, fűszereket ízlés szerint, és annyi tejfölt, hogy a töltelék összeálljon. A gombafejeket ezzel a masszával megtöltjük, majd a szokásos módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban kisütjük. Az újburgonyát nem hámozzuk meg, csak vízzel alaposan megtisztítjuk. A kisebb darabokat egészben hagyjuk, a nagyobbakat félbevágjuk. Az olívaolajat és a margarint felmelegítjük, ebben sütjük-pároljuk a burgonyát, közben megszórjuk ételízesítővel és steak fűszerkeverékkel. Amikor a burgonya megpuhult, karikára vágott újhagymát keverünk hozzá. Így együtt már csak 2-3 percig hagyjuk a tűzön, nehogy a hagyma odaégjen.
| |