| 
Orosz krémtorta
A piskótához: 6 tojás 12 dkg kristálycukor 12 dkg liszt 1 citrom resze/t héja
A krémhez: 2,5 dl tej 2,5 dl vaníliás pudingpor 10 dkg kristálycukor 1 mokkáskanál vaníliás cukor 20 dkg vegyes, apróra darabolt cukrozott gyümölcs 1 citrom reszelt héja 5 dkg főzött mazsola 2 dl tejszín
A díszítéshez: 2 dl tejszín kemény habja 2 dkg porcukor 5 dkg mazsola vagy cukrozott gyümölcs
1. A tojássárgáját a cukor 1/3 részével habosra keverem, majd a tojásfehérjét a fennmaradó cukorral kemény habbá verem. A habot óvatosan hozzáadom a cukros tojássárgájához, majd fakanállal, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, belekeverem a lisztet és a reszelt citromhéjat. 2. A tortakarikát kibélelem papírral, belesimítom a piskótamasszát és előmelegített, 160 °C-os sütőben kb. 35 perc alatt megsütöm. 3. Sütés után a felületét belisztezem, és a papírral együtt visszafordítom a sütőlemezre, majd lehúzom róla a papírt, és kiveszem a formából a piskótakarikát. 4. Teljes kihűlés után lapjában négyfelé vágom. 5. A krémhez a tejet, a pudingport, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot nyílt lángon, állandó keverés közben sűrűre főzöm. Amikor kihűlt, hozzákeverem a cukrozott gyümölcsöt, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, végül a keményre vert tejszínhabot. 6. Ezzel megtöltöm a tortát, az oldalát és a tetejét is bekenem a krémmel, és a hűtőszekrénybe teszem. 7. Felszeletelés előtt tejszínhabbal és mazsolával díszítem.
| |