Évike konyhája
Menü
     
Időjárás

 

 

http://www.origo.hu/idojaras/terkep/homerseklet/index.html

     
Szövegdoboz
     
Névnapköszöntő
     
Receptgyüjtés

 

 

 

 

 

 

énekel a család

Szia!

szem

 

Ha segitségre van szükséged, receptet szeretnél kérni, a Nők Lapja Cafén is megtalász!

Üdv.: Évi

 

 

         

     
Hozzáadás a kedvencekhez
Tégy a kedvencekhez!
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Inyencségek
     
Nyalánkságok
     
Amíg itt vagy, igyál egy kávét!

Amíg itt vagy, igyál egy kávét!

Kattints a képre!

1. Dobd be a pénzt!

2. Válaszd ki a kávét!

3. Idd meg!

4. Egészségedre! :)

 

                                                                

Túrós fornetti házilag

Hozzávalók: 1 csomag Tante Fanny leveles tészta ( sütőpapíron, kinyújtva van, semmi dolgunk vele, csak hogy kitekerjük)

A túrótöltelékhez: 25 dkg  túró, 1 vaníliás cukor, 1 tojássárgára, citromhéj esetleg kevés citromlé és ízlés szerint cukor. Ezeket összekeverjük.

1.A kigörgetett tésztánkat kettéosztjuk és az egyik felén késsel bejelölgetjük, hogy mekkora sütiket akarunk. Magyarul belekarcoljuk a kis téglalapok helyét.

2.A túrókrémet a téglalapok közepére elosztjuk, majd ráborítjuk a másik lapot.

3.Felvágjuk a bejelölések helyén és a kis batyuk széleit lenyomkodjuk.

4.A tetejüket 3-4 helyen éles késsel bevághatjuk, akár az eredeti fornettiknél és kenjük le kevés vízzel felhígított tojássárgájával.

5. Előmelegített sütőben nem túl nagy lángon 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük őket.

 

     
Vegetáriánus ételek receptjei
     
Koktélok
     
Linkek
     
GOOGLE

Google

     
Online szótár
     
Kínai állatjegyek!

Kínai állatjegyek!
Kiváncsi vagy milyen állat jegyében születtél a Kínai horoszkóp szerint?
Ha igen,akkor csak ird be mikor születtél:. Pl: "1988"


     
Kristálygömb

Kristálygömb

Írj be egy igen/nem-mel megválaszolható kérdést és a kristálygömb válaszol.

Figyelem: a kristálygömbnek nincs humora, de szeret másokat cikizni!



     
Lottó számok

     
Névnap kereső

Nem tudod mikor van Dömötör?
Majd mi megmondjuk!
Csak írd be!

     
Öröknaptár
Öröknaptár

Nem tudod, milyen napon születtél?
Válaszd ki az évet, hónapot és a napot:

Év: . Hónap: Nap:

A hét megfelelő napja:





     
Üdvözöllek

ÜDVÖZÖLLEK

Üdv.: Évi

     
Port el Kantaoui - Tunézia
     
Gportal kereső
G-Portal kereső
     
Eddig voltál itt

     
Üdv.: Évi

Üdv.: Évi

     

Receptcsere érdemes megnézni
[Friss hozzászólások] [209-190] [189-170] [169-150] [149-130] [129-110] [109-90] [89-70] [69-50] [49-30] [29-10] [9-1]

2006.05.09. 17:46 Idézet

Fokhagymás-kakukkfüves tepsis burgonya

 

Hozzávalók:
burgonya, vastag hasábokra vágva
fokhagymagerezdek, héjasan
kevés olívaolaj
kakukkfű

Elkészítés: Vékonyan kiolajozunk egy tepsit, majd beleszórjuk a burgonyát, a héjas fokhagymagerezdeket, majd megszórjuk kakukkfűvel és sóval, összeforgatjuk, Kevés vizet öntünk a krumpli alá. Tetszés szerint puhábbra vagy ropogósabbra sütjük.
Megjegyzés:
Ne sajnáljuk belőle a fokhagymát! A fokhagyma a héjában istenien megpuhul és átsül, miközben a burgonyának is átadja az aromáját.
Finom, ha egy kis barbecue fűszerkeverékkel is megszórjuk a burgonyát, de anélkül is nagyon ízletes. Keményítőnapra nagyon megfelel.


2006.05.09. 17:45 Idézet

Gombás tészta

 

Hozzávalók:
hagyma
olaj
pirospaprika

gomba
tészta
mustár
tejföl
majonéz
sajt
Elkészítés: Főzzünk egy szimpla gombapörköltet (ki hogy szokta). Ha elkészült, ízlés szerint keverjünk hozzá tejfölt, majonézt és mustárt. Ezután már mehet is a tésztára, sajttal is megszórhatjuk (de anélkül is nagyon finom).
Megjegyzés:
Ez egy nagyon izgalmas étel, ugyanis minden alkalommal más és más ízű lehet, attól függően, hogy tejfölből, majonézből vagy mustárból teszünk-e bele többet. Az én kedvencem az a változat, ha a mustár érződik ki a legjobban a hozzávalók közül.

2006.05.09. 17:44 Idézet
Rántott velő (Velőrózsák rántva)

Sertés, vagy borjúvelő, só, tojás, zsemlemorzsa, liszt, olaj a kisütéshez.
A velőket megmosom, eltávolítom az esetleges koponyacsontszilánkokat, lehártyázom, rózsákra szedem, sózom, majd a szokásos módon panírozom (liszt, felvert sózott tojás és zsemlemorzsa). Az olajat felforrósítom és szép aranysárgára sütöm benne a velőrózsákat. Bármilyen burgonyával, vagy rizzsel és tartármártás-sal tálalom.

 


2006.02.05. 12:41 Idézet

Úgy gondolom, egyre kevesebb időnk jut a háztartásra. Különféle külföldről érkező import szeméttel árasztanak el. Szeretném ajánlani, hogy konyháitokat idény zöldségekkel, gyümölcsökkel töltsétek fel. Kerüljétek a kínai és thaiföldi babot,taiwani tojást  stb.Fogyasszatok egészséges, tápláló magyar ételeket.  Igyekezz mindig friss árut beszerezni.

Téli napokban egyszerű, gyorsan elkészíthető étel pl. a húsos káposzta. A szeletelt káposztát rétegezd ldalassal vagy más általad kedvelt hússal. Sózd, borsozd, adj hozzá 1db babérlevelet, majd öntsd fel paradicsomlével, hogy ellepje. Dúsíthatod 1 marék árpakásával /gersli/ .Főzési idő kb. 1óra.Jó étvágyat!

Szeretném még ajánlani az alábbiakat kamrád feltöltéséhez: sárgaborsó, szárazbab, hajdina, lencse, tarhonya, lebbencs, lila hagyma,stb. Sorolhatnám, de hátha untat.Így nem folytatom.

Érdemes böngészni,az ősmagyarjaink táplálkozási kultúrájában.


2006.01.01. 10:02 Idézet

Kekszes almás

1kg alma, 40dkg kristálycukor, 3 csomag háztartási keksz,1l vÍz ezt megfőzni majd krumplinyomóval jól össze törni.Utána 4 csomag vanÍlia pudingot kevés vÍzzel csomómentesre keverni és ezt az almával összefőzni.Ráönteni a tepsiben egymás mellé lerakott kekszre.Utána a tetejére is kekszet teszünk.Végül leönteni csokoládémázzal.


2005.12.27. 19:38 Idézet

Lencsekrémleves

Hozzávalók 8 személyre:

·  50 dkg lencse

·  1 sárgarépa

·  1 fej vöröshagyma

·  10 dkg rizs

·  4 evőkanál ételízesítő

·  3 dl tej

·  2 evőkanál vaj

·  3 evőkanál liszt

·  3 dl tejszín

·  3 tojássárgája



Előkészítés: A lencsét megmossuk, majd felöntjük annyi hideg vízzel, hogy bőven ellepje, és 3 óra hosszat áztatjuk. A répát, a hagymát megtisztítjuk, megmossuk, de nem daraboljuk.
Elkészítés: Áztatás után a lencsét leszűrjük, majd annyi vízbe amennyi ellepi, a hagymával és sárgarépával feltesszük főni. Lefedjük, és a forrástól számítva kb. 30 perc alatt puhára főzzük. A hagymát és a sárgarépát kivesszük, a lencsét turmixgépben simára összetörjük. A rizst forró sós vízbe tesszük, kb. 20 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, és tálalásig melegen tartjuk. Az ételízesítőt két liter vízzel felforraljuk. A tejet kis lábasba öntjük és felmelegítjük. A vajat nagyobb edényben felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve világos rántást készítünk. Belekeverjük a lencsepürét, felöntjük a levessel és a tejjel, majd habverővel simára keverjük és jól felforraljuk. Levesszük a tűzről. A tejszínt simára keverjük a tojássárgájával, belekeverjük a levesbe és a rizzsel tálaljuk. Már nem forraljuk tovább. Melegen finom.

BUEK 2006

 


2005.12.27. 19:33 Idézet

Éjféli lencseleves

Hozzávalók 6 személyre: 30 dkg lencse, 15 dkg gomba, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, ízlés szerint só és törött fekete bors

Előkészítése: az étel készítését megelőző nap a megmosott lencsét beáztatom. A gombát megtisztítom és felszeletelem, a meghámozott hagymát apróra vágom.

Elkészítése: a lencsét leszűröm, másfél liternyi friss vízben puhára főzöm, majd turmixgép poharában pépesre zúzom. Fazékban az olajon megfuttatom a hagymát, beleöntöm a lencsepürét és hozzáteszem a gombaszeleteket. Sóval, borssal fűszerezem. Felforralom és 10 percig főzöm. Végül a kevés levessel simára kevert tejföllel összeforralom. A húsevők tegyenek bele lángolt kolbászt!

 


2005.10.24. 17:43 Idézet
PÁRIZSI SAJTMÁRTÁS Végy 3 dkg krémsajtot, 4 dkg tehéntúrót, 1 csomó petrezselymet, 1 gerezd fokhagymát, 1 dl tejet, szerecsendiót, őrölt fahéjat, pirospaprikát, curryt, borsot, sót. Az áttört tehéntúrót a krémsajttal, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel keverd simára . Majd apránként adj hozzá annyi tejet, hogy egy közepesen sűrű krémet kapj. A felsorolt fűszerekből apránként adagolva - és sűrűn kóstolva - keresd meg a neked szimpatikus ízt.

2005.10.24. 17:41 Idézet
OXFORDI HÚSPOGÁCSA Darált marhahúst gyúrj össze harmadannyi főttkrumplival, s minden fél kiló húshoz adj még egy tojást. Ezt a masszát ízesítsd reszelt vöröshagymával, sóval, borssal, majd gyúrj belőle kis pogácsákat. Egy-egy hosszú, vékony húsosszalonna-szeletet tekerj minden pogácsára (a rögzítéshez használj fogpiszkálót), s már mehetnek is sülni a rostélyra.

2005.10.24. 17:33 Idézet
Zsebes karaj A kicsontozott, de még egybe levő rövidkarajba, az egyik végétől egy fél szeletvastagságnyi távolságra – éles és hegyes késsel – szúrj egy „zsebet“, majd vágd le a szeletet. (Ezt követően megint zseb- és szeletvágás következik, amíg tart a hús.) A füstölt szalonnát kockázd fel, s egy serpenyőben tedd a tűzre. Ha már kiengedte a zsírja javát, add hozzá az apróra vágott hagymát és káposztát is. Sózd, borsozd, s együtt pirítsd, amíg a káposzta megpuhul, sőt egy pici színt is kap. Ezzel a keverékkel töltsd meg a gyengén kiklopfolt, s gyengén besózott (zsebes) hússzeleteket. (A töltőnyílást hústűvel, vagy fogpiszkálóval a legegyszerűbb lezárni.) A húst a klasszikus módon panírozd, s bő forró olajban süsd pirosra. 8 szeletnyi karaj (egyben) 40 dkg savanyú káposzta 2 közepes vöröshagyma 5-15 dkg füstölt szalonna bors só tojás liszt zsemlemorzsa olaj (a sütéshez)

2005.10.24. 17:32 Idézet
Töklekvár 2 kilónyi tököt legyalulunk, és annyi vízben, hogy éppen ellepje, egy fél rúd vaníliával, két citrom reszelt héjával és kicsavart levével puhára főzzük. Végül ízlés szerint cukorral elkeverjük, és még kb. 20 percig forraljuk. Forrón üvegekbe töltjük, a tetejére egy-egy késhegynyi tartósítót szórunk, és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Mogyorós sajtgolyó A lereszelt sajtot dolgozd össze a túróval és a sörrel, s keverj hozzá annyi (1-2 kanálnyi) mogyorót, hogy még könnyen formázható masszát kapj. Borsozd meg, s - ha még kell - sózd is. A masszából (nedves kézzel) formázz kis golyókat, azokat forgasd bele a mogyoró-darálékba, s mindegyikbe szúrj egy fogpiszkálót, vagy egy fél szál ropit. A golyókat tálalás előtt tedd jégszekrénybe, hogy jól megdermedjenek. 10 dkg márványsajt 10 dkg juhtúró 3 evőkanálnyi sör darált mogyoró őrölt fehérbors só Zsebes karaj A kicsontozott, de még egybe levő rövidkarajba, az egyik végétől egy fél szeletvastagságnyi távolságra – éles és hegyes késsel – szúrj egy „zsebet“, majd vágd le a szeletet. (Ezt követően megint zseb- és szeletvágás következik, amíg tart a hús.) A füstölt szalonnát kockázd fel, s egy serpenyőben tedd a tűzre. Ha már kiengedte a zsírja javát, add hozzá az apróra vágott hagymát és káposztát is. Sózd, borsozd, s együtt pirítsd, amíg a káposzta megpuhul, sőt egy pici színt is kap. Ezzel a keverékkel töltsd meg a gyengén kiklopfolt, s gyengén besózott (zsebes) hússzeleteket. (A töltőnyílást hústűvel, vagy fogpiszkálóval a legegyszerűbb lezárni.) A húst a klasszikus módon panírozd, s bő forró olajban süsd pirosra. 8 szeletnyi karaj (egyben) 40 dkg savanyú káposzta 2 közepes vöröshagyma 5-15 dkg füstölt szalonna bors só tojás liszt zsemlemorzsa olaj (a sütéshez) Krumplis túrós lepény Először a kelt tésztát állítjuk össze. 1 dl langyos tejjel, egy kanál cukorral, 2 dkg élesztővel és 3 evőkanálnyi liszttel kovászt készítünk. 2 tojássárgáját 5 dkg cukorral és egy csipetnyi sóval elkeverünk, majd hozzáöntünk 2 dl langyos tejet. 1,5 kg lisztet megszitálunk, hozzáadjuk a kovászt és a tejes keveréket. Addig dagasztjuk, míg hólyagos nem lesz a tészta, majd hozzáöntünk 6 dkg olvasztott margarint, s azzal szintén jól eldolgozzuk. Langyos helyen megkelesztjük. Közben elkészíthetjük a tölteléket. 1 kg burgonyát megfőzünk, megtisztítunk és áttörünk. Miután kihűlt, elkeverjük 2 dl tejföllel, 1 tojással, ízlés szerinti mennyiségű cukorral és 25-30 dkg túróval. A megkelt tésztát elnyújtjuk egy (margarinnal kikent) tepsi aljában, ráöntjük a tölteléket, és a tetejét megkenjük elhabart tojássárgájával, végül – lehetőség szerint kemencében – megsütjük.

2005.10.24. 17:31 Idézet
Gombával töltött tök Hozzávalók: 2 kicsi (tölteni való) tök, 35 dkg gomba, 3 keménytojás, 2 evőkanál zabpehely, 1 nyers tojás, 1 tojássárgája, 3 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 3 dl tejföl, só, egy kiskanálnyi pirospaprika, pár csepp ecet. Két evőkanál olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával, beletesszük a paradicsomot és a zöldpaprikát, majd megsózzuk. Két deciliter vízzel felengedjük, és egy óráig pároljuk, hogy a hagyma szétfőjön. Ezután zsírjára sütjük és a megtisztított, felszeletelt gombát beletéve addig pároljuk, amíg saját levét el nem főtte. A tűzről levéve hozzáadjuk a zabpelyhet, egy evőkanál tejfölt, a nyers tojást és a kockára vágott kemény tojásokat. Ha kell, utána sózzuk. Közben a tököket meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és forrásban lévő ecetes vízbe téve öt percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A harmadik kanál olajjal kikent tálba a tököket üregükkel felfelé belerakjuk, a gombás töltelékkel megtöltjük, majd a maradék tejföl és egy nyers tojássárgája keverékével leöntjük. Végül a sütőben megsütjük.

2005.09.25. 17:01 Idézet

Pudingtál babapiskótával

 

Hozzávalók: 1-1 csokis és vaníliás puding, 1 csomag babapiskóta (már tallérban is lehet kapni) , 1 l tej, kevés kávé vagy cappuccino, cukor a puding elkészítéséhez

A pudingokat külön-külön megfőzzük. Egy tál aljára letesszük a babapiskóta egy részét, amit meglocsolunk az édes és meleg kávéval (cappuccinóval), ráöntjük a csokis - vagy tetszőlegesen a vaníliás - pudingot, majd újra babapiskotát teszünk, amit előzőleg kávéba mártunk, erre öntjük a maradék pudingot, és a piskóta maradékával díszítjük. Tetszőlegesen lehet gyümölcspudinggal készíteni, és gyümölcsszirupba mártani a piskótákat. Érdemes kipróbálni, mert olcsó és nem időigényes.


2005.09.25. 16:57 Idézet

Héjában sült krumli lilahagyma-mártással

 

Hozzávalók: 10-12 db közepes burgonya, 2-3 fej lilahagyma, 2 dl telföl, 1 mkk só, vaj/margarin/libazsír

A burgonyákat alaposan megmossuk, szárazra törüljük, majd előmelegített sütőben héjában megsütjük. A lilahagymát nagyon apróra daraboljuk (zöldségreszelőt használva), sózzuk, majd a telföllel összekeverjük. A megsült krumplit tálaláskor félbevágjuk, a tetejére vajat/margarint/libazsírt kenünk, s egy-két kanál lilahagymasalátát rakunk rá.
Megjegyzés: Forralt borral vagy teával kitűnő vacsora.


2005.09.25. 16:52 Idézet

Borzas sertésszelet

Hozzávalók: 0,5 kg sertéskaraj, 30 dkg burgonya, 3 db tojás, 30 dkg liszt, só, 15 dkg sajt, tejföl, olaj
Sűrű palacsintatésztát készitünk, amibe belereszeljük a nyers burgonyát. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, vagy ételizesitővel fűszerezve még finomabb. A húst először lisztbe, majd a burgonyás palacsintatésztába mártjuk, majd forró olajban kisütjük.  Közvetlenül tálalás előtt kezdjük el sütni, frissen az igazi. Tálaláskor sajttal megszórjuk és tejföllel meglocsoljuk.


2005.09.25. 16:48 Idézet

Csirkemell hagymás sajtmártással

Hozzávalók: 2 db nagy csirkemell, 30 dkg újhagyma (vagy póré, 15 dkg ementáli sajt, 2 dl tejföl, 2 ek vaj, 2 tk mustár, só, bors, olaj
A hagymát nagyobb karikákra vágjuk. A csirkemellekről lefejtjük a bőrt, és a csontot. A hússzeleteket kissé kiverjük, sóval, borssal beszórjuk. Kevés olajat forrósítunk, a húsokat hirtelen megsütjük benne, majd egy vajjal kikent tűzálló tálba fektetjük. Egy másik edényben a vajat felhevítjük és megdinszteljük benne a hagymát. A tűzről levéve hozzákeverjük a tejfölt, sóval, borssal és mustárral ízesítjük, majd belekeverjük a reszelt sajtot. Ezt a mártást kenjük a hússzeletek tetejére. A tálat lefedve, forró sütőbe toljuk 20-25 percre, majd tetejét levéve szép pirosra sütjük. Párolt rizzsel, vagy zöldséggel, paradicsomsalátával tálaljuk.


2005.09.25. 16:42 Idézet

Bazsalikomos csirkeragu

Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg csirkemellfilé,50 dkg sárgarépa,2 fej vöröshagyma,2 gerezd
fokhagyma,2 evőkanál olaj,1\4 l tyúkhúsleves(kockából),2,5 dl tejszín,
1-2 teáskanál étkezési búzakeményítő,1 csokor bazsalikom,só,bors.

A megmosott,megtörölt csirkemellet nagy kockákra vágjuk.A megtisztított
sárgarépát ferdén felszeleteljük.A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk,
cikkekre,ill. szeletekre vágjuk.
A húskockákat a felforrósított olajon,kevergetve 8-10 percig
pirítjuk.Sóval,
borssal ízesítjük.Hozzáadjuk a felszeletelt sárgarépát,a hagymacikkeket
és a fokhagymaszeleteket,majd kb. 3 percig együtt sütjük.Felöntjük a
tyúkhúslevessel és a tejszínnel.Felforraljuk,majd belevegyítjük a kevés
hideg
vízben csomómentesen elkevert étkezési keményítőt,és összeforraljuk.
A bazsalikomot megmossuk,leveleit lecsipkedjük.A tejszínes csirkéhez
adjuk,
és 10 percig főzzük.Sóval,borssal tetszés szerit fűszerezzük.Fehér kenyér
és párolt rizs illik hozzá.

Ötletünk:A csirkemellfilé porhanyósabb és ízletesebb lesz,ha a
felhasználás előtt
egy éjszakán át fokhagymás tejben áztatjuk.

Elkészítési idő:kb.40 perc,adagonként kb. 2430 j(580 kal.) tartalmaz

Jó étvágyat!


2005.09.25. 16:39 Idézet

Marcipános szilvatorta

Hozzávalók: 15 dkg liszt, 7,5 dkg hideg vaj vagy margarin, 19 dkg kristálycukor,csipetnyi só, 60 dkg szilva, 2 dl almalé, 1 zacskó piros zselépor (5 dl folyadékhoz, főzős), 40 dkg marcipánmassza, 1 tojás

Az átszitált lisztet a feldarabolt hideg vajjal, 4 dkg cukorral, csipetnyi sóval és 2 ek hideg vízzel omlós tésztává összegyúrjuk. Folpackba csomagolva kb. 30 percre hűtőbe tesszük. A kimagozott szilvát vékony cikkekre vágjuk. Lábosban 1,5 dl almalevet 7,5 dkg cukorral felforralunk. A zseléport a maradék almalében feloldjuk, majd a forró almalébe vegyítjük. Hozzáadjuk a szilvát, és állandó keverés mellett, a forrástól számított kb. 1 percig főzzük. A kompótot hűlni hagyjuk. 30 dkg marcipánt a tojással és a maradék cukorral krémesre keverünk. Két réteg folpack között a maradék marcipánt 26 cm átmérőjű kerek lappá kinyújtjuk. Lisztezett deszkán a tésztát is 26 cm-es lappá nyújtjuk, majd margarinnal kikent 26 cm-es kapcsos tortaformába fektetjük. Ráhelyezzük a marcipánlapot, és villával megszurkáljuk. A marcipánmasszát nyomózsákba töltjük és a marcipánlap szélére körben apró halmokat nyomunk. A tortát előmelegített sütőbe, a legalsó sínre toljuk, és 175 fokon 10 percig sütjük. Alufóliával letakarjuk, majd ugyanazon a hőfokon további 10 perc alatt készre sütjük. A formában rácsra téve kihűtjük. Végül ráhalmozzuk a kompótot, és körben porcukorral meghintjük.


2005.09.25. 16:34 Idézet
1 napos uborka receptje (1 nap múlva kész) 5 literhez 2,5-3 kg. uborkát bevagdosunk üvegbe tesszük, majd erre öntjük a levet: 2 liter vizet felforralunk + 2dl. 20% ecet (vagy 2, 1/4 dl. 15 %-os ecet) + 3 evőkanál só + 5-6 púpozott evőkanál cukor bors, kapor, esetleg babérlevél v- más fűszerek. Ezeket a vízzel felforraljuk és forrón az uborkára öntjük. Ha kihűl a hűtőbe tesszük. 24 óra múlva kész. Nagyon finom!

2005.09.23. 09:25 Idézet
Sertésszeletek párolt lilakáposztával Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg sertéskaraj; 4-5 dl csirkehús alaplé; 1 dl fehérbor; 1 dl tejszín; 1,5 ek dijoni mustár; 1 fej vöröshagyma; 2-3 gerezd fokhagyma; ½ fej lilakáposzta; só; bors; őrölt szegfűszeg; 1 dl bor, vörösborecet; 1 csokor friss zsálya; olaj; A sertéskarajt szeletekre vágjuk, kézzel megnyomkodjuk, kicsit megvagdossuk, sózzuk, borsozzuk, és forró olajon sütni kezdjük. Mikor a hús kis színt kapott, felöntjük a húsalaplével, és a fehérborral. A megpuhult húst kiemeljük, és félretesszük. A serpenyőben maradt pecsenyelevet felöntjük tejszínnel, ízesítjük mustárra, és összeforraljuk. A vöröshagymát nem túl finomra vágjuk, és olajon pirítani kezdjük. Sózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A lilakáposztát csíkokra vágjuk, és a hagymára tesszük. Megszórjuk őrölt szegfűszeggel, felöntjük kevés vörösborecettel, borral. Friss zsályalevéllel ízesítjük, fedő alatt puhára pároljuk. Tálaláskor a káposzta mellé helyezzük a hússzeleteket, és átvonjuk a mustáros mártással.

[Friss hozzászólások] [209-190] [189-170] [169-150] [149-130] [129-110] [109-90] [89-70] [69-50] [49-30] [29-10] [9-1]

     
Üdvözlet
 

Szeretettel üdvözöllek az oldalamon.Érezd jól magad és gyere máskor is.

 

 

     
Névnap

     
Barátok, ismerősök oldalai látogass el honlapjukra:
     
Aktuális

//dumalady.gportal.hu/gindex.php?pg=928382

 

Szivesen venném ha Ti is küldenétek recepteket!

Üdv.: Évi

 Irj a vendégkönyvbe.

 

 

 

     
óra
     
Naptár
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
     
Számláló
Indulás: 2003-10-15
     
HIREK

hirstart.hu

 

 

     
Ételrecept kereső


Bõvitett Keresés »
     
Fényújság

Üdvözöllek a honlapon!

Ha szeretsz sütni, főzni itt a helyed. RECEPTCSERE ÁLLANDÓ FRISSITÉS ALATT!

Finom ételek receptjeit gyüjtöm, ha van neked is küldj.

Gyere máskor is.

Üdv.: Évi/

 


Start | Stop
     
Valutaváltó


=
     
Bölcsességek
     
Kutya- és macskanévnap az aktuális napra
     
Napszámláló
Csak hónap, nap, óra, perc, és másodperc van még hátra újévig!!!
     
Elvira vasuti menetrend
honnan:

hova:
mikor:

     
..::On-line rádióllomások ::..


http://www.popularis.hu/radio/radio-fm-95/

http://www.popularis.hu/radio/class-fm/

     
webfordító
     
Névnapkereső
Névnapkereső
Írj be egy nevet
vagy névtöredéket:

     
Irányítószám kereső

Irányítószám:


            

     
Napszaktanácsadó
     
TV műsorok

www.port.hu





     
SZÓTÁR
Szótár

Keresett szó

Tartalmaz
Pontosan
Kezdőbetűk

Angol-Magyar
Magyar-Angol
Német-Magyar
Magyar-Német
Computer Dictionary

     
HETI HOROSZKÓPOD


     
Számológép
Nieuwe pagina 1





     

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?