Hozzávalók: 1 csomag Tante Fanny leveles tészta ( sütőpapíron, kinyújtva van, semmi dolgunk vele, csak hogy kitekerjük)
A túrótöltelékhez: 25 dkg túró, 1 vaníliás cukor, 1 tojássárgára, citromhéj esetleg kevés citromlé és ízlés szerint cukor. Ezeket összekeverjük.
1.A kigörgetett tésztánkat kettéosztjuk és az egyik felén késsel bejelölgetjük, hogy mekkora sütiket akarunk. Magyarul belekarcoljuk a kis téglalapok helyét.
2.A túrókrémet a téglalapok közepére elosztjuk, majd ráborítjuk a másik lapot.
3.Felvágjuk a bejelölések helyén és a kis batyuk széleit lenyomkodjuk.
4.A tetejüket 3-4 helyen éles késsel bevághatjuk, akár az eredeti fornettiknél és kenjük le kevés vízzel felhígított tojássárgájával.
5. Előmelegített sütőben nem túl nagy lángon 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük őket.
Tejszines tészta brokkolival: Hozzávalók: 60g vaj/margarin 1 nagy v.hagyma 500 g lasagnette tészta (hosszú, csavart tészta) 500 g brokkoli (szerintem lehet fele karfiol is) 150 ml zöldségleves só, bors 1 ek liszt 150 g tejszín (én sokszor tejet használok helyette egy kis keményítõvel vagy liszttel) 60 g mozzarella (jó a sima sajt is, csak reszelve, hogy könnyebben olvadjon, a füstölt sajt meg nagyon jó ízt ad neki szerecsendió almaszeletek a díszítéshez
A vaj/margarin felét megolvasztjuk és a v. hagymát megpirítjuk benne. A tésztát és a brokkolit beletesszük, átpirítjuk, majd felengedjük a zöldséglevesel, forraljuk és mintegy 12 percig fõzzük. Sóval, borsoval ízesítjük. A maradék vajat felhevítjük és a lisztet beletéve pirítjuk, majd a tejszínt lassan beleöntjük folyamatos kevergetés mellett. Felmelegítjük, de már nem fõzzük. A sajtot beletesszük, sózzuk és szerecsendióval ízesítjük. A brokkolit és a tésztát leszûrjük és a sajtszószhoz adjuk, majd kicsit átmelegítjük. Almaszeletekkel tálaljuk.
2005.08.30. 20:28
Pikáns patiszon
Hozzávalók: 2 nagy patiszon, 15-20 dkg liszt , 15-20 dkg durva zsemlemorzsa, 4 tojás, 4 dl tejföl (2 pohár), 2 ek túró, 10 dkg kecskesajt, só, olaj
A patiszont meghámozom, lehetõleg kockára, kisebb falatokra vágom, megsózom. A kis darabokat kettesével megforgatom elõbb lisztben, majd a felvert tojásban, végül pedig a morzsában. Az olajat serpenyõben felhevítem, majd kirántom a falatnyi panírozott patiszonokat. Miután az összes kisült, elkészítem a mártást. A tejfölt egy tálba öntöm, hozzáadom a lereszelt sajtot, a villával megtört tehéntúrót és sót. Jól összekeverem. Fél órára hûtõbe teszem, s hagyom összállni.
Az idõ lejártával jöhet a tálalás. Fagylalkehelybe öntöm a mártást, és egy nagy tányér közepére helyezem. A pohár köré halmozom a kisült-kihûlt patiszonokat, és kész is.
2005.08.30. 18:20
Karfiol vegetáriánusoknak
Hozzávalók:
-1 szép fej karfiol(kb. 80dkg)
-10 dkg zabpehely
-2 dl tejföl
-3evőkanál olaj:
-1 teáskanál só
Elkészítése
előkészítés: a megtisztított karfiolt egyforma kis rózsáira szedjük. Tepsibe vagy tűzálló tálba egy sorban, egymás mellé rakjuk. 2 evőkanál vizet alá öntünk. Az előmelegített forró sütőben 20 percig pároljuk. Közben a zabpelyhet(zsemleörlőn) ledaráljuk.
Az olajat megforrósitjuk, rászórjuk a darált zabpelyhet, és folyamatos kevergetés közben világosbarnára pirítjuk. Elosztjuk a már megpuhult karfiol tetején, végül a megsózott tejföllel meglocsoljuk.
amúgy tök jó az oldalad
Akane Kogara
2005.06.29. 11:56
Sertésszelet dijoni módra Hozzávalók 4 személyre:
4 sertésszelet (egyenként 1,5 cm vastag, összesen kb. 700 g)
Elkészítése: A sertéshússzeleteket 2 fólia közé helyezzük, és nagyjából 0,5 cm vastagságúra kikloffoljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összevágjuk, elkeverjük a mustárral és a kaporral, majd a hús mindkét oldalát bevonjuk ezzel a keverékkel. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál margarint, beleteszünk 2 szelet húst és mindkét oldalon közepes hőmérsékleten 2 percig sütjük, utána kivesszük és melegen tartjuk. A másik két szeletet a maradék margarinon sütjük meg. Ezután a kaporleveleket megmossuk és szárazra töröljük. A sertésszeleteket sóval, borssal ízesítjük, a kaporral körítjük és azonnal tálaljuk. Ehhez az energiaszegény ételhez zöld saláta illik.
2005.06.29. 11:52
Dijoni grillezett csirkemell
Grill sutesek alkalmaval gyorsan elkeszitheto etel..
Hozzavalok:
-5 szelet csirkemell
-1/4 csesze dijon mustar
-1/4 csesze majonez
-1 csipet feher bors
Elkeszitese:
A csirkeket a grillre tesszuk,s amig sul ekeszitjuk a szoszt.Egy talkaban osszekeverjuk a mustart a majonezt es a feher borst.A majdnem kesz csirke melleket megkenjuk a szoszal es meg 3-4 percig sutjuk a grillen.Melegen talaljuk.
2005.06.29. 11:34
Cukkinis tócsni
Hozzávalók: 1 kg cukkini 2 db burgonya 3 tojás só bors 1 vöröshagyma 4-5 gerezd fokhagyma 30 dkg liszt mokkáskanál szódabikarbóna olaj petrezselyemzöld tejföl 1 csokor kapor só szerecsendió bazsalikom majoranna Elkészítés: Megtisztítjuk a burgonyát és a cukkinit, majd lereszeljük. A keletkezett levet leöntjük. Beletesszük a lisztet, amiben előzetesen elkevertük a szódabikarbónát, a felvert tojásokat, a fehérborsot, a fokhagymát és a préselt vöröshagymát. Hozzáadjuk a nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet, szerecsendiót, bazsalikomot, majorannát. Jól átkeverjük. A masszából evőkanállal tócsnikat lapítunk, és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Kapros tejföllel kínáljuk.
2005.06.29. 11:29
Kapros hagymasaláta
A közepes fejű hagymát szélesebb karikára vágjuk, és egy jénai tálba tesszük Brsózzuk, teszünk rá egy kis olajat, és rövid ideig a mikróban pároljuk, de csak éppen hogy összeessen. Amikor kivesszük, teszünk bele borsot, és keverünk hozzá majonézt és egy jó nagy adag finomra vágott zöldkaprot.
Hideg és meleg husokhoz nagyon finom, remélem mindenkinek ízleni fog, aki megcsinálja, és szereti a hagymát.
2005.06.29. 11:23
Sült töltöttpaprika Hozzávalók: 50 dkg darált hús 2 zsemle 2 tojás 2-3 gerezd fokhagyma 4-5 hagyma só, bors 1 kg paprika fél kg paradicsom 4 dl tejföl 1 kiskanál pirospaprika Elkészítés: A beáztatott, kifacsart zsemléből, a húsból, a tojásból, reszelt hagymából és fokhagymából, valamint a tojásból fasírtmasszát csinálunk, sóval és borssal ízesítjük. A paprikákat félbevágjuk, eltávolítjuk a magházat, és megtöltjük a fasírttal. Egymás mellé fektetjük őket egy tepsiben, mindegyik tetejére teszünk egy szelet paradicsomot és hagymát, majd leöntjük az enyhén vizezett, pirospaprikás tejföllel. Közepes lángon 45 percet sütjük.
2005.06.29. 11:19
Kókuszos Tiramisu
Hozzávalók: 3 db tojás 25 dkg mascarpone, vagy tejsznes krémsajt 10 dkg porcukor 3 ek rum 2 db zöldcitrom 5 dkg kristálycukor 1 csomag kókuszreszelék 1-2 doboz babapiskóta
Ehhez a frissítő édességhez először összekeverjük a mascarponét, vagy tejszínes krémsajtot a tojássárgájkkal a porcukorral és kb. tíz percig habostjuk hozzászórjuk a kókuszreszeléket, aztán pedig jöhet az egyik zöld-citrom leve is. Ezután a tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk, majd fakanállal, laza mozdulatokkal összekeverjük a kókuszos krémmel. Ezt követően elkészítjük a szirupot: ehhez a forró vizet, a kristálycukrot, a másik zöldcitrom levét és a rumot sűrű és illatos sziruppá főzzük. Jöhet a rétegezés: desszertes tálkát veszünk elő, melybe egy sor a szirupba áztatott babapiskóta, rá pedig egy sor kókuszkrém kerül, egészen addig, amíg az összes finom hozzávaló el nem fogy. A tetejére kókuszreszeléket havazunk.
2005.06.28. 14:04
Átirtam a tiramisu receptet kékkel, remélem igy olvashatóbb.
Üdv.: Évi
2005.06.18. 15:42
Szia Évike! Nem tudnád a Tiramisu receptjét más színnel kiírni,mert semmi nem látszik belőle,és nem lehet elolvasni! Fontos lenne! Köszike!
70-90 dkg meggy, cseresznye vagy egy üveg befőtt (más gyümölccsel is működik) 2 dl tejszín 2 dl joghurt 2 dl tejföl 20 dkg babapiskóta
A babapiskótákat egy szögletes edény aljára helyezzük, lehet lapjával vagy fektetve is. Egyenletesen rászórjuk a meggyet / cseresznyét. A tejtermékeket egy tálban simára keverjük, majd ráöntjük a gyümölcsös piskóta tetejére, úgy, hogy mindenhol befedje. Cukrozni nem kell. Legalább 2-3 órára behűtjük.
70-90 dkg meggy, cseresznye vagy egy üveg befőtt (más gyümölccsel is működik) 2 dl tejszín 2 dl joghurt 2 dl tejföl 20 dkg babapiskóta
A babapiskótákat egy szögletes edény aljára helyezzük, lehet lapjával vagy fektetve is. Egyenletesen rászórjuk a meggyet / cseresznyét. A tejtermékeket egy tálban simára keverjük, majd ráöntjük a gyümölcsös piskóta tetejére, úgy, hogy mindenhol befedje. Cukrozni nem kell. Legalább 2-3 órára behűtjük.
Recipe by Dorina
www.gportal.hu/anglia
2005.05.01. 18:26
Muci
Hozzávalók 4 személyre:
70-90 dkg meggy, cseresznye vagy egy üveg befőtt (más gyümölccsel is működik) 2 dl tejszín 2 dl joghurt 2 dl tejföl 20 dkg babapiskóta
A babapiskótákat egy szögletes edény aljára helyezzük, lehet lapjával vagy fektetve is. Egyenletesen rászórjuk a meggyet / cseresznyét. A tejtermékeket egy tálban simára keverjük, majd ráöntjük a gyümölcsös piskóta tetejére, úgy, hogy mindenhol befedje. Cukrozni nem kell. Legalább 2-3 órára behűtjük.
Recipe by Dorina
www.gportal.hu/anglia
2005.05.01. 16:59
Sörös-mustáros grillezett sertéshús
Hozzávalók:
4 szelet sertéshús
2 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál mustár
2 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
grill fűszerkeverék
1 evőkanál borecet
1 dl világos sör
2 babérlevél, őrölt bors, só
Elkészítése:
Keverjük össze a mustárt, az ecetet, az olajat, a petrezselymet és a kockákra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a sört is. Tegyük bele a babérleveleket, és forgassuk bele a grill fűszerkeverékkel bedörzsölt húst is. Fedjük le folpackkal, és 2 órára tegyük hűtőbe. 2 óra múlva a húsról konyhai papírtörlővel óvatosan itassuk fel a zsiradékot, és a szeletek mindkét oldalát hintsük meg sóval. Grillezzük 10-10 percig, közben kenegessük a mártással.
2005.05.01. 16:58
Sörös-mustáros grillezett sertéshús
Hozzávalók:
4 szelet sertéshús
2 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál mustár
2 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
grill fűszerkeverék
1 evőkanál borecet
1 dl világos sör
2 babérlevél, őrölt bors, só
Elkészítése:
Keverjük össze a mustárt, az ecetet, az olajat, a petrezselymet és a kockákra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a sört is. Tegyük bele a babérleveleket, és forgassuk bele a grill fűszerkeverékkel bedörzsölt húst is. Fedjük le folpackkal, és 2 órára tegyük hűtőbe. 2 óra múlva a húsról konyhai papírtörlővel óvatosan itassuk fel a zsiradékot, és a szeletek mindkét oldalát hintsük meg sóval. Grillezzük 10-10 percig, közben kenegessük a mártással.
Grillezett kolbászkák
Hozzávalók:
60 dkg virsli, vagy kolbász
többféle mustár, mártás
Elkészítése:
A virsliket hosszában vágjuk ketté, majd kerek oldalukat fél centi távolságban sűrűn irdaljuk be. Megforrósított grill-lapon 5-6 percig süssük, közben óvatosan forgassuk őket. Mártogassuk mustárba, szószokba. Mennyei!
Grillezett csirkecombok padlizsánágyon
Hozzávalók:
6 db csirkecomb
10 dkg csiperkegomba
2 db padlizsán
1 dl étolaj
10 dkg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
1 evőkanál szárnyas fűszerkeverék
csipetnyi só és gyömbérpor
Elkészítése:
A csirkecombokat vágjuk félbe, mossuk meg, csepegtessük le. Dörzsöljük be őket fűszerkeverékkel, és süssük meg a grillrácson. Közben készítsük el a zöldségragut: a finomra vágott vörös- és fokhagymát előhevített olajon pirítsuk meg, adjuk hozzá a megmosott, felkockázott padlizsánt, gombát, paradicsomot. Hintsük meg sóval és gyömbérporral. A kész grillcombokat helyezzük erre a zöldségtalapzatra.
2005.03.31. 15:35
Egyszerű túrós pogácsa
25 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg túró
fél élesztő
tetszés szerint só
fentieket összegyúrom, az élesztőt felfuttatás nélkül. Egy éjszakára hűtőbe teszem, másnap kinyújtani, újjnyi vastagra szaggatni. Tetejét tojással megkenem, sajtot, esetleg szezámmagot teszek rá. Előmelegített sütőben aranysárgára sütöm. Ne ijedj meg! A sütőben nagyon szép magasra nő. Nekünk általában a dupla adag szokott bejönni, ahhoz a mennyiséghez 1 élesztőt szoktam a tésztába gyúrni. Jó étvágyat. ( Vigyázz! hamar elfogy)
Karin kedvence Hozzávalók: 400 gr liszt, 300 gr cukor, 1 csomag sütőpor, 1 ek mézessütemény fűszerkeverék, 1 kiskanál szódabikarbóna, 1 ek kakaópor, 1 tk fahéj, 5 dl tej, 1. 5 dl olaj, 2 db tojás Minden szárazanyagot összekeverni, ráönteni a folyadékokat és a tojást, összekeverni egy fakanállal és már önthetjük is a tepsire. (papiron szoktam) Nagyon gyorsan kész lesz, nagyon finom így is, üresen, de lehet rá lekvár, vagy a tésztába diót, mazsolát keverni, mikor mi van a házban. A hétvégén muffinformában csináltam, isteni lett.