Évike konyhája
Menü
     
Időjárás

 

 

http://www.origo.hu/idojaras/terkep/homerseklet/index.html

     
Szövegdoboz
     
Névnapköszöntő
     
Receptgyüjtés

 

 

 

 

 

 

énekel a család

Szia!

szem

 

Ha segitségre van szükséged, receptet szeretnél kérni, a Nők Lapja Cafén is megtalász!

Üdv.: Évi

 

 

         

     
Hozzáadás a kedvencekhez
Tégy a kedvencekhez!
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Inyencségek
     
Nyalánkságok
     
Amíg itt vagy, igyál egy kávét!

Amíg itt vagy, igyál egy kávét!

Kattints a képre!

1. Dobd be a pénzt!

2. Válaszd ki a kávét!

3. Idd meg!

4. Egészségedre! :)

 

                                                                

Túrós fornetti házilag

Hozzávalók: 1 csomag Tante Fanny leveles tészta ( sütőpapíron, kinyújtva van, semmi dolgunk vele, csak hogy kitekerjük)

A túrótöltelékhez: 25 dkg  túró, 1 vaníliás cukor, 1 tojássárgára, citromhéj esetleg kevés citromlé és ízlés szerint cukor. Ezeket összekeverjük.

1.A kigörgetett tésztánkat kettéosztjuk és az egyik felén késsel bejelölgetjük, hogy mekkora sütiket akarunk. Magyarul belekarcoljuk a kis téglalapok helyét.

2.A túrókrémet a téglalapok közepére elosztjuk, majd ráborítjuk a másik lapot.

3.Felvágjuk a bejelölések helyén és a kis batyuk széleit lenyomkodjuk.

4.A tetejüket 3-4 helyen éles késsel bevághatjuk, akár az eredeti fornettiknél és kenjük le kevés vízzel felhígított tojássárgájával.

5. Előmelegített sütőben nem túl nagy lángon 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük őket.

 

     
Vegetáriánus ételek receptjei
     
Koktélok
     
Linkek
     
GOOGLE

Google

     
Online szótár
     
Kínai állatjegyek!

Kínai állatjegyek!
Kiváncsi vagy milyen állat jegyében születtél a Kínai horoszkóp szerint?
Ha igen,akkor csak ird be mikor születtél:. Pl: "1988"


     
Kristálygömb

Kristálygömb

Írj be egy igen/nem-mel megválaszolható kérdést és a kristálygömb válaszol.

Figyelem: a kristálygömbnek nincs humora, de szeret másokat cikizni!



     
Lottó számok

     
Névnap kereső

Nem tudod mikor van Dömötör?
Majd mi megmondjuk!
Csak írd be!

     
Öröknaptár
Öröknaptár

Nem tudod, milyen napon születtél?
Válaszd ki az évet, hónapot és a napot:

Év: . Hónap: Nap:

A hét megfelelő napja:





     
Üdvözöllek

ÜDVÖZÖLLEK

Üdv.: Évi

     
Port el Kantaoui - Tunézia
     
Gportal kereső
G-Portal kereső
     
Eddig voltál itt

     
Üdv.: Évi

Üdv.: Évi

     

Receptcsere érdemes megnézni
[Friss hozzászólások] [209-190] [189-170] [169-150] [149-130] [129-110] [109-90] [89-70] [69-50] [49-30] [29-10] [9-1]

2007.01.27. 19:04 Idézet
Barackos currys pulyka vagy csirkemell Hozzávalók: 1 kg filézett pulyka vagy csirkemell 1 nagydoboz őszibarack konzerv 1 kisdoboz főzőtejszín curry fokhagyma, só, bors vaj és olívaolaj a sütéshez Elkészítés: A húst megmosom, kockáravágom, egy serpenyőben felolvasztom a vajat, hozzáadom az olívaolaját és a húst elkezdem benne sütni. Egy gerezd fokhagymát négy részre vágva hozzá adok és addig pirítom míg átsül minden kis kocka. Amikor késszen van hozzákeverem a tejszínt és adok hozzá egy kevés curryt. Ezután hozzákeverem a kis kockára vágott őszibarackot is, egyet rottyantok rajta, és márkész is.

2007.01.27. 19:03 Idézet
Barackos currys pulyka vagy csirkemell Hozzávalók: 1 kg filézett pulyka vagy csirkemell 1 nagydoboz őszibarack konzerv 1 kisdoboz főzőtejszín curry fokhagyma, só, bors vaj és olívaolaj a sütéshez Elkészítés: A húst megmosom, kockáravágom, egy serpenyőben felolvasztom a vajat, hozzáadom az olívaolaját és a húst elkezdem benne sütni. Egy gerezd fokhagymát négy részre vágva hozzá adok és addig pirítom míg átsül minden kis kocka. Amikor késszen van hozzákeverem a tejszínt és adok hozzá egy kevés curryt. Ezután hozzákeverem a kis kockára vágott őszibarackot is, egyet rottyantok rajta, és márkész is.

2007.01.23. 20:50 Idézet
Szia Évikém! Ha lehetséges tegyetek fel hamburger receptet a fiam nagyon szereti és a bolti nem olyan finom. nagyon szépen köszönöm.

2007.01.23. 20:40 Idézet
Tömör gyönyör többféle hússal Hozzávalók egy őzgerincformára való adaghoz: 40 dkg darált hús 40 dkg apróra vágott pulyka vagy csirkemell 2 db egész tojás 3 – 4 db csirkemáj Ízlés szerint fűszerek 2 db tejben áztatott zsemle 12 szelet bacon szalonna Elkészítés: A darált húshoz az apróra vágott pulyka vagy csirkemellet nyersen hozzáadjuk, 2 tojást, a kicsavart zsemléket, a fűszereket is hozzáadjuk, majd összedolgozzuk. Az őzgerincsütőt a szalonna szeletekkel kibéleljük, belerakjuk a hús felét, rárakjuk a májat, amit előzőleg 2 – 3 kanál olajon megpirítunk, jól belenyomkodjuk, rárakjuk a darált hús másik felét Akkora tepsibe tesszük, hogy az őzgerinc beleférjen. A tepsit félig öntjük vízzel, és fóliával letakarjuk. 45 percig sütjük, akkor kiborítva vissza a tepsibe és addig sütjük, amíg a szalonna megpirul.

2007.01.23. 20:40 Idézet
Tömör gyönyör többféle hússal Hozzávalók egy őzgerincformára való adaghoz: 40 dkg darált hús 40 dkg apróra vágott pulyka vagy csirkemell 2 db egész tojás 3 – 4 db csirkemáj Ízlés szerint fűszerek 2 db tejben áztatott zsemle 12 szelet bacon szalonna Elkészítés: A darált húshoz az apróra vágott pulyka vagy csirkemellet nyersen hozzáadjuk, 2 tojást, a kicsavart zsemléket, a fűszereket is hozzáadjuk, majd összedolgozzuk. Az őzgerincsütőt a szalonna szeletekkel kibéleljük, belerakjuk a hús felét, rárakjuk a májat, amit előzőleg 2 – 3 kanál olajon megpirítunk, jól belenyomkodjuk, rárakjuk a darált hús másik felét Akkora tepsibe tesszük, hogy az őzgerinc beleférjen. A tepsit félig öntjük vízzel, és fóliával letakarjuk. 45 percig sütjük, akkor kiborítva vissza a tepsibe és addig sütjük, amíg a szalonna megpirul.

2007.01.23. 20:39 Idézet
Tömör gyönyör többféle hússal Hozzávalók egy őzgerincformára való adaghoz: 40 dkg darált hús 40 dkg apróra vágott pulyka vagy csirkemell 2 db egész tojás 3 – 4 db csirkemáj Ízlés szerint fűszerek 2 db tejben áztatott zsemle 12 szelet bacon szalonna Elkészítés: A darált húshoz az apróra vágott pulyka vagy csirkemellet nyersen hozzáadjuk, 2 tojást, a kicsavart zsemléket, a fűszereket is hozzáadjuk, majd összedolgozzuk. Az őzgerincsütőt a szalonna szeletekkel kibéleljük, belerakjuk a hús felét, rárakjuk a májat, amit előzőleg 2 – 3 kanál olajon megpirítunk, jól belenyomkodjuk, rárakjuk a darált hús másik felét Akkora tepsibe tesszük, hogy az őzgerinc beleférjen. A tepsit félig öntjük vízzel, és fóliával letakarjuk. 45 percig sütjük, akkor kiborítva vissza a tepsibe és addig sütjük, amíg a szalonna megpirul.

2007.01.14. 19:29 Idézet

 Juhtúrós csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre: 4 csirkecomb (kb. 80 dkg), 1 szikkadt zsömle, 1 dl tej, 2+1 tojás, 10 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem, 10 dkg főtt, füstölt tarja, 1 ek olaj+1 kk a formához, 1/2 kk provence-i fűszerkeverék, 10 dkg juhtúró, 5 dkg reszelt trappista sajt, ½ dl sör, 1 kk méz, 6-8 salátatlevés a díszítéshez
A csirkecombokat megmossuk, kissé besózzuk, óvatosan fellazítjuk a bőrüket. A töltelékhez a zsömlét beáztatjuk a tejbe. Sós vízben keményre főzünk (10 perc) 2 tojást, majd hideg vízbe merítve lehűtjük, és meghámozzuk őket. A gombát megtisztítjuk, apróra felkockázzuk. A hagymát meghámozzuk, a petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, és mindkettőt finomra vágjuk. A tarját megdaráljuk, a kemény tojásokat felaprózzuk. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra (gázsütő 2. fokozat).
Elkészítés: Felforrósítunk 1 evőkanál olajat, megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd rádobjuk a tarját és a gombát, erős tűzön 4-5 percig pirítjuk, hagyjuk kihűlni. Közepes méretű sütőedényt kikenünk 1 kávéskanál olajjal. A zsömlét alaposan kinyomkodjuk, és a petrezselyemmel, a provence-i fűszerkeverékkel, a juhtúróval, a reszelt sajttal, valamint a kemény és a maradék 1 nyers tojással együtt a gombás raguhoz adjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk, majd a csirkecombok fellazított bőre alá töltjük. A nyílást hústűvel betűzzük vagy összevarrjuk. A sütőedénybe fektetjük a combokat, fél dl vizet öntünk alájuk, alufóliával betakarjuk, és 35-40 percig pároljuk. Elkeverjük a sörben a mézet. Levesszük a tálról a fóliát, többször megkenegetjük a mézes sörrel a combokat, és piros-ropogósra sütjük (további 20-25 perc). Némelyik comb bőre megrepedhet, nem baj, annál finomabb! A salátaleveleket megmossuk, a sült csirkecombok köré-mellé dugdossuk, és azonnal tálaljuk. Vegyes idénysalátát, pirított burgonyát kínálhatunk hozzá.

 

FEHÉRBOROS CSIRKEMELL

60 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
10 dkg darabolt gomba
0,5 dl étolaj
1 evőkanál citromlé
1 csipet szerecsendió
10 dkg reszelt sajt
1 csomó petrezselyemlevél
1 dl fehérbor
só, bors (ízlés szerint)

A húst 1,5 cm vastagságú szeletekre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Forrósított olajban mindkét oldalát megsütjük, magasabb szélű tálra tesszük. Az olajban megpirítjuk a gombát, a kockára vágott hagymát, rálocsoljuk a citromlevet, beleöntjük a bort, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a reszelt sajt felét. Ezt a sűrű mártást rálocsoljuk a húsra. Reszelt sajttal, apróra vágott petrezselyemlevéllel megszórva tállaljuk.

Tejszínes-sajtos csirke
Hozzávalók: csirkemell, liszt, tojás, reszelt sajt, vaj/margarin, paradicsom, paprika, hagyma, gomba, néhány dl tejszín, bors, vegeta, pirospaprika, rozmaring
Néhány kicsontozott csirkemellet feldarabolok. Lisztbe, tojásba, majd reszelt sajtba forgatom a darabokat. Kivajazott tepsibe egymás mellé lerakom őket. A csirke tetejére ízlés szerint lehet zöldségeket tenni. Én szeletekre vágott paradicsomot, paprikát, hagymát, gombát szoktam, de ez attól is függ, hogy éppen mi van otthon. Ha készen van, néhány deci tejszínbe mindenféle fűszereket teszek, borsot, kevés vegetát, kicsi pirospaprikát, meg rozmaringot is, majd az egész masszát a hús tetejére öntöm. A tetejére még ráteszem a maradék sajtot, és mehet is be a sütőbe. Közepes lángon úgy 45-50 perc sütés kell neki, de attól is függ a dolog, hogy mekkora darabokra vágtam a csirkét. Rizzsel, és krumplipürével lehet tálalni.

 Ördöglángos

Hozzávalók 4 személyre:
A raguhoz:
2 fej hagyma;
30 dkg pulykamell;
30 dkg sertéshús;
20 dkg csemegeuborka;
1 evőkanálnyi mustár;
só;
bors;
bazsalikom;
rozmaring;

A tócsnihoz:
60 dkg burgonya;
liszt, amennyit felvesz;
só;
bors;
fokhagyma;

A salátához ízlés szerint összeválogatott friss zöldségek, só és bors.
A szalonnákból ujjnyi szeleteket vágunk, és majdnem a bőrig benyessük. Amíg sül, a pulykamellet felcsíkozzuk. Így teszünk a karajjal is. A szalonnákat kivesszük az edényből, a zöldhagymát felkarikázzuk, és megfuttatjuk a szalonna zsírján. Rátesszük a karajt, amit jól megpirítunk, sózzuk. A karajhoz adjuk a pulykamellet, és ezt is megpirítjuk. Fűszerezzük bazsalikommal, rozmaringgal. A felaprított gombát a szépen megpirult húsokhoz adjuk. Amikor a gomba is átpirult, fokhagymát adunk hozzá, majd a gomba nagyságára vágott csemegeuborkát is beletesszük. Amikor már majdnem kész, kevés mustárt keverünk a raguba, és a félretett kakastaréj formájúvá sült szalonnákat megmelegítjük rajta. A tócsnihoz a burgonyát meghámozzuk, és lereszeljük. Sózzuk, és egy kicsit állni hagyjuk, hogy levet eresszen. Borsozzuk, és beletesszük az apróra vágott fokhagymát. A tócsnitétszának nagyjából galuskatészta állagúnak kell lennie. Kis lepényeket formálunk belőle, és olajon szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Salátát készítünk paprikából, paradicsomból, retekből, zöldhagymából, uborkából. Bármilyen zöldséget használhatunk, aminek szezonja van. Tálaláskor a tányér egyik felére halmozzuk a salátát, másik felére a tócsni kerül. Erre szedünk a raguból, és a tetejére helyezünk egy szalonna-taréjt.


2007.01.14. 19:24 Idézet

Tojás királyné módra Hozzávalók: kb. 75 dkg darált hús (lehet vegyes), 1 db reszelt hagyma, 2 tojás, 20-25 dkg gomba, ízlés szerint só, bors, kis tejföl. A hagymát kis olajon megfonnyasztjuk, rárakjuk a darált húst és a gombát, kis vízzel megpároljuk, majd zsírjára sütjük. Ezt a lesült masszát öszedolgozzuk a 2 egész tojással, kis tejföllel, fűszerezzük sóval, borssal. Tűzálló tálat kikenünk zsírral vagy olajjal, belesímítjuk a masszát, majd olajos kanállal mélyedéseket nyomunk bele (mondjuk 6-ot). A mélyedésekbe nyers tojásokat ütünk, ezeket kicsit megsózzuk borsozzuk, majd a sütőben addig sütjük, amíg a tojások fehérje megszilárdul. Kivesszük a sütőből és reszelt sajttal megszórjuk.

 

Burgonyás galuska juhtúroval 30 deka lisztet, 1 egész tojással, 10 deka nyers lereszelt burgonyával, kevés sóval és vízzel galuskatésztává keverünk. A kifőtt galuskákat forró vajba forgatjuk. 10 deka jutrúrot morzsálunk rá,de szórhatunk rá apróra vágott kaprot, és erre tehetünk szalonna pörcöt is, és néhány percre a sütőbe tesszük, hogy jól átforrósodjon. Készíthetjük tehénturóvall is, de ebben az esetben locsoljuk meg kevés tejföllel.

 

 Zöldséges vagdalthús Hozzávalók: 40 deka sovány darált sertéshús, 2 zsemle, 8 deka füstőlt szalonna, 2 nagyobb savanyú uborka, 2 közepes sárgarépa, 1 hagyma, 3 deka margarin, só, csipet pirospaprika, őrőlt szerecsendió, olaj, egy kevés cukor, ecet, tej, citromlé. A zsemléket tejben áztatjuk, kinyomkodjuk. A hagymát lereszeljük, a margarinon megsárgitjuk. A sárgarépát megtisztitjuk, cukros-ecetes salátalébe félig puhára főzzük, hosszú csíkokra vágjuk, a savanyú uborkából szintén csíkokat vágunk. Tálban a darált húst jól összedolgozzuk a zsemlével és a tojással, a füszerekkel, s egy kávéskanál citromlével megízesitjük. Deszkára zsírpapírt, vagy celofánt terítünk, és téglalap alakúra egyengetjük a masszát rajta, rárakjuk az uborkát és a sárgarépát. A papír segítségével rudnak formáljuk, kizsírozott tepsibe tesszük, tetejére füstölt szalonna darabokat rakunk, és forró olajjal leöntve, közepesen meleg sütőbe készre sütjük.


2007.01.14. 19:21 Idézet
Frissen sült burgonyás sajtérmék Hozzávalók: 40 deka fött burgonya * 20 deka reszelt sajt * 3 deka vaj * 3 tojássárgája * 1-1 dl tejföl és olaj * 8 deka liszt * 10 deka krémsajt * késhegynyi reszelt szerecsendió * pirosparika, bors,só A vajat a tpjássárgákkal simára keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, és a borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Hozzákeverjük a sajtot és a már kihült enyhén sós vízben megfőzött áttőrt burgonyát. Középkemény tésztát készítünk. Kb. fél centi vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk. Pirospaprikával összekevert lisztbe forgatjuk és kevés forró olajban mindkét oldalát ropogósra sütjük.

2007.01.14. 19:19 Idézet
 Dinsztelt káposztával töltött rántotthús

Hozzávalók: személyenként 1 szelet bármilyen hús, ( össze lehet forditani két kissebb szelet húst is) só, zsemlemorzsa, tojás, liszt.

Dinszetelt káposztához: fehér édeskáposzta, lilakáposzta, só, 10 %-os ecet, cukor.

A káposztákat annyira apróra vágjuk amennyire csak tudjuk, kicsit megsózzuk és kislángon saját levében megpáróljuk. Amikor kész ízesitjük cukorral és az ecettel, alaposan összekeverjük. Állni hagyjuk amig magától kihül.
A húst kikloffoljuk, szeletenként félbe hajtjuk oldalait összetűzzük. A káposztát alaposan kinyomkodjuk és nem keményre tőltjük a húst vele, a töltőnyílást összetüzzük.
A megtöltött húsokat bepanirozzuk, és annyi ideig, és úgy sűtjük ki mintha nem lenne tőltve.

Rendkivűl laktató, szeletelve látványos.

2006.12.24. 15:46 Idézet

Szia!

Klemi 7. Cd-jének anyaga + sajátok http://www.hotdog.hu/magazin/magazin.hot?m_id=12480 Üdv és Szép napot Dildia


2006.11.19. 17:56 Idézet

Kapucíner szelet

 

6 tojás sárgáját 6 evőkanál porcukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 6 evőkanál lisztet, fél csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót, és a 6 tojás felvert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

KRÉM: 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral kikeverünk. 5 dl tejben felfőzünk 2 csomag tejszín ízű (esetleg vanília ízű) pudingot. A tejszínes és a vajas krémet összekeverjük, majd kétfelé vesszük, az egyik felébe 1 evőkanál kakaóport, a másikba 1 evőkanál fekete kávét keverünk. A tészta tetejére, először a fehér, majd a barna krém kerül. A tetejére csoki mázat teszünk. Én így csinálom. Veszek egy tasak csoki mázat, és a rajta levő használati utasítás szerint elkészítem. Nekem eddig mindegyik tört, vagy folyt, ez bevált és finom is! Aki nem akar csoki mázat rátenni, az megszórhatja gazdagon csoki darával is.

Én 30 x 22 cm-es tepsiben sütöttem előmelegített sütőben 200 fokon 18 percig.

Fenti receptet tortaként is  elkészítettem az alábbi mázzal bevonva:

Máz: 10 dkg margarint felolvasztani, levéve 3 evőkanál kakaóval elkeverni + 1 kanál olajat bele! (A krém tetejére kell tenni!).


2006.11.19. 17:54 Idézet

Főzött kekszes

 

 

 

        Hozzávalók: 30 dkg keksz, 20 dkg vágott dió, 40 dkg cukor, 25 dkg margarin, 1,5 dl tej, 1 evőkanál liszt, 3 evőkanál kakaópor, kevés rum.

 

A tejet a cukorral felmelegítjük, majd hozzáadjuk a margarint, kakaóport a liszttel, és végül a törött kekszet a vágott dióval. Mintegy 4-5 percig kevergetjük, a tűzről levesszük, hagyjuk kihűlni szobahőmérsékletűre. Ezután henger alakot formálunk. Végül meghintjük kókuszreszelékkel.


2006.11.19. 17:51 Idézet

Murok = A sárgarépa  vad alakja.

 


2006.11.17. 15:38 Idézet
Rizs murokkal.Hozzavalok:3 poharnyi rizs,2 kozepes murok reszelve,so,2-3 kanal va,petrezselyemzold aprora vagva.A rizst meg a reszelt murokkal egyutt fonni tesszuk,egy kicsi soval.Mikor mar meg puhult le vesszuk a tuzrol es melegen bele tesszuk a vajat,es meg szorjuk a petrezselyemzolddel.Hadjuk kidegedni 10 percet,utanna talaljuk.Finom es olcso etel.

2006.10.04. 17:29 Idézet

Majonézes savanyú káposztával töltött burgonya

 

Hozzávalók:
8 közepes burgonya, 40 dkg savanyú káposzta, 20 dkg füstölt sonka, só, bors, 1 csokor petrezselyem, 10 dkg ementáli sajt, 50 dkg kígyóuborka, 3 evőkanál majonéz

 

Elkészítés:
A burgonyákat hámozatlanul megfőzzük, majd félbevágjuk, és a belsejüket óvatosan kivájjuk. Ügyeljünk arra, hogy maradjon egy réteg burgonya a héjon. A kikapart krumpli darabkákat összekeverjük a felaprított savanyú káposztával, az apró darabokra vágott füstölt sonkával, és a meghámozott, kis kockákra vágott kígyóuborkával, valamint 3 evőkanál majonézzel. Aki nem bírja a füstöltet, válasszon szárnyasból készült sonkát, vagy amilyet szeret. Szerencsére a választék bőséges. Sóval, borssal, finomra aprított petrezselyemmel ízesítjük, majd a tölteléket a burgonyákba kanalazzuk. Megszórjuk reszelt ementáli sajttal, és közepesen meleg sütőben 20 percig sütjük, amíg a sajt a krumplik tetejére nem pirul. Céklasalátát készítünk hozzá, de magában is nagyon finom vacsora.

 


2006.08.08. 08:10 Idézet

Kanálmérleg

Persze mindannyian tudjuk, ezek elé a számok elé, minden esetben oda kell gondolni, hogy kb., hiszen ahány ház, annyi kanál...

1 csapott evőkanál liszt : 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál liszt : 2 dkg

1 csapott evőkanál cukor : 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál cukor : 2 dkg

1 csapott evőkanál só : 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál só : 2 dkg

1 evőkanál olaj : 2 dkg
1 evőkanál vaj : 2 dkg

1 csapott evőkanál búzadara : 1,5 dkg
1 csapott evőkanál zsemlemorzsa : 1,2 dkg

1 evőkanál tej : 1 dkg
1 evőkanál tejföl : 1,5 dkg

1 kávéskanál só : 7 g
1 kávéskanál cukor : 4 g
1 kávéskanál liszt : 3 g
1 késhegynyi só : 4 g

1 bögre űrtartalma : 2 dl
1 vizespohár űrtartalma : 2-2,5 dl
1 borospohár űrtartalma : 1-1,5 dl
1 mélytányér űrtartalma : 2,5 dl


2006.08.08. 08:04 Idézet
Töltött sertésborda görögsalátával Töltött sertésborda görögsalátával Hozzávalók: 4 db paradicsom, 1 db lilahagyma, 1 db újhagyma, 1 db kígyóuborka, 10 dkg feta sajt, 5 dkg olivabogyó, 1 dkg oregano, olívaolaj, borecet 70 dkg sertéskaraj, 1 kávéskanál zúzott tárkony, 5 dkg bacon, 5 dkg füstöltsajt, 1 csomag petrezselyemzöld Elkészítése: Az előkészített alapanyagokból elkészítjük a görögsalátát. A sertéskarajt klopfoljuk, megkenjük a zúzott tárkonnyal, fűszerezzük, majd betöltjük a baconnal, és a füstölt sajttal, és készre sütjük. Tálaláskor a görögsaláta mellé kerüljön. Jó étvágyat kívánunk!

2006.06.09. 17:24 Idézet

Sajtos-túrós gomba csoda

Egy tepsi aljára kiflikarikákat fektetünk, majd ráborítjuk a következő masszát: 1/2 kg túró,1 pohár tejföllel jól kikeverve, bele 2ü konzerv gombaszelet (vagy 1doboz ,,igazi"); a tetejére reszelt sajtot szórunk és az egészet pirosra sütjük.

 


2006.05.09. 17:48 Idézet

Sonkás-juhtúrós karfiol

 

Hozzávalók:
1 nagy vagy 2 kis fej karfiol
20 dkg gépsonka
15 dkg juhtúró
1 doboz kefir
Elkészítés: A karfiolokat megmosom, felteszem enyhén sós, borsos vízben főni. Mikor félig megpuhult, leveszem a a tűzről. Rózsáira szedem, majd egy magas falú tűzálló edényt (vagy egy olyat, ami bírja a sütést) veszek elő. Belerakok egy réteg karfiolt, sonkát, juhtúrót morzsolok rá, majd így tovább. a tetejére juhtúró kerüljön. Ezután meglocsolom kefirrel, és esetleg egy kis sajtot szórok a tetejére. Addig sütöm sütőben, míg megpirul a tetje.
Megjegyzés:
Más fűszer azért nem kell hozzá, mert a sonka és a juhtúró önmagában is fűszeres. Köretnek vagy egytálételnek is nagyszerű.

[Friss hozzászólások] [209-190] [189-170] [169-150] [149-130] [129-110] [109-90] [89-70] [69-50] [49-30] [29-10] [9-1]

     
Üdvözlet
 

Szeretettel üdvözöllek az oldalamon.Érezd jól magad és gyere máskor is.

 

 

     
Névnap

     
Barátok, ismerősök oldalai látogass el honlapjukra:
     
Aktuális

//dumalady.gportal.hu/gindex.php?pg=928382

 

Szivesen venném ha Ti is küldenétek recepteket!

Üdv.: Évi

 Irj a vendégkönyvbe.

 

 

 

     
óra
     
Naptár
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
     
Számláló
Indulás: 2003-10-15
     
HIREK

hirstart.hu

 

 

     
Ételrecept kereső


Bõvitett Keresés »
     
Fényújság

Üdvözöllek a honlapon!

Ha szeretsz sütni, főzni itt a helyed. RECEPTCSERE ÁLLANDÓ FRISSITÉS ALATT!

Finom ételek receptjeit gyüjtöm, ha van neked is küldj.

Gyere máskor is.

Üdv.: Évi/

 


Start | Stop
     
Valutaváltó


=
     
Bölcsességek
     
Kutya- és macskanévnap az aktuális napra
     
Napszámláló
Csak hónap, nap, óra, perc, és másodperc van még hátra újévig!!!
     
Elvira vasuti menetrend
honnan:

hova:
mikor:

     
..::On-line rádióllomások ::..


http://www.popularis.hu/radio/radio-fm-95/

http://www.popularis.hu/radio/class-fm/

     
webfordító
     
Névnapkereső
Névnapkereső
Írj be egy nevet
vagy névtöredéket:

     
Irányítószám kereső

Irányítószám:


            

     
Napszaktanácsadó
     
TV műsorok

www.port.hu





     
SZÓTÁR
Szótár

Keresett szó

Tartalmaz
Pontosan
Kezdőbetűk

Angol-Magyar
Magyar-Angol
Német-Magyar
Magyar-Német
Computer Dictionary

     
HETI HOROSZKÓPOD


     
Számológép
Nieuwe pagina 1





     

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?